Naše potraviny vôbec nie sú plné cukru

Skryté cukry ÚTOČIA!!!Každý jeden cukrobijec vám dnes s neomylnosťou potvrdí, že naše potraviny sú plné cukru. Cukor vidia všade, aj v nádrži od benzínu, aj v susedovej omietke. Pritom keby aspoň raz vkročili do obchodu, a nežrali stále len ten sajrajt z bio obchodov, ako napr. himalájska soľ, tak by hneď vedeli, ako strašne veľmi sa mýlia. Pretože realita je opäť niekde úplne inde.

Slovenská realita

Dnes som sa bol len tak z prdele prejsť po obchodoch, aby som si to overil. Najprv v Bille, potom v Tescu a Lidli. A pozeral som na zloženie potravín, či je to pravda. Vyzeral som tam ako taký ten divný vegán, čo kontroluje každé uprdnutie a hľadá satana všade, kde sa len dá. Účel to však splnilo, a preto vám teraz viem presne povedať, ako to u nás je.

Potraviny sú plné cukru len v jednom oddelení – tam kde predávajú sladkosti a cukor.  To je jasné asi aj malému decku. V ostatných oddeleniach je obsah cukru v potravinách normálny, alebo aj žiadny. Žiadne maskované cukry, žiadne podvody od výrobcov. Čítať sme sa povinne učili všetci už na základnej škole, a informácie sú na každom jednom výrobku po slovensky. Takže stačí to už iba použiť.

Prečo ale niektoré indivíduá potrebujú strašiť s cukrami?

To presne neviem ani ja. Asi je to jedna z úchyliek. Tá sa prejavuje v tom, že si chlapec asi zasa prečítal nejakú lacnú americkú knižku o “zdravej strave“, alebo videl na Youtube nejaké vegánske video. A už má svojho satana, ktorého musí za každú cenu upáliť na hranici. Čo na tom, že si to neoveril, či to platí aj v našich podmienkach. Chcel psa biť, palicu si našiel. A teraz tým chce spasiť svet.

A toto je presne jeden z dôvodov, prečo nemám rád výživových poradcov. Pretože každý jeden trepe takéto bludy. Namiesto toho, aby si spravili lekársku školu a akreditáciu na to, aby nezávislá svetová autorita potvrdila, že sa v tom vyznajú, a že tým naozaj môžu pomáhať ľuďom. Lebo na to jednoducho nemajú. A prečítať si lacnú knižku a články zadarmo na internete zvládne každý sociálny prípad.

Problém s americkými bestsellermi

Problém s americkými bestsellermi je ten, že takmer nič z toho neplatí. Ani tu, a veľakrát ani v tej Amerike. Pretože každý jeden bestseller je písaný tak, aby sa čo najlepšie predával. Od slova “best-seller” – po slovensky “najlepšie sa predávajúci”. A každý jeden je písaný tak, že najprv vám prezentujú prevratný objav, ako ste si doteraz vraj ničili zdravie. Podložený pochybnými štúdiami, prezentovanými ako najnovší vedecký objav. Následne ďalej ponúknu riešenie. Ďalšiu knihu, ďalší seminár, a zázračné výživové doplnky.

Z neexistujúceho problému je zrazu stroj na peniaze. A v tom sú Američania najlepší na svete. To, že sa takýmito radami postupne zničíte, je vedľajšie. Jednak vám dajú upozornenie hneď na začiatok, ktorým sa zbavujú zodpovednosti. A keby aj nedali, tak je to aj tak zajedno – nikto z vás sa kvôli tomu v Amerike s nimi súdiť nebude. Problém vyriešený, keš je vo vrecku, a deň je hneď krajší.

Ako fungujú výživoví poradcovia

A smutné na tom je, že tí naši rýchlokvasení výživový poradcovia to bez rozmýšľania od nich preberajú ako Slovo Božie. Podobne ako babky demokratky v kostoloch. Lebo sa tým dá veľmi jednoducho zaútočiť na základné ľudské pudy, keď o tom obeť ešte nevie. Čo následne otvára peňaženky, a vytvára verného zákazníka. Teda verného do tej doby, dokým ho nekriesia lekári na operačnej sále.

Takže kašlite na rozprávky o tom, aké sú naše potraviny plné cukru. Neplatí to ani u nás, a ani v tej vraj nezdravo jediacej Amerike. Platí to len vtedy, keď sa niekto neustále prežiera sladkosťami, či sype do seba tony cukru. Podľa zopár idiotov však nemôžete zovšeobecňovať jeden prípad na všetky potraviny. To dá logiku.

A ako je to naozaj u nás na Slovensku?

Naše potraviny sú plné akurát tak sacharidov. Čiže rôzneho pomeru jednoduchších aj zložitejších cukrov. Je to však zlé? Ani omylom. Je to prirodzené. Ľudská strava by mala podľa Svetovej zdravotníckej organizácie obsahovať minimálne 55% sacharidov. A viac. Pretože na to je naše telo stavané, a to si vyžaduje na svoju správnu funkčnosť. Takže nemá zmysel vymýšľať nové prevratné objavy. Takto naše telo funguje už desiatky tisícov rokov, a ani najnovší americký bestseller na tom nič nezmení. Je to proste tak.

Takže ak vám niekto nabudúce bude rozprávať, ako sú naše potraviny plné cukru, a ako vám z toho zhnijú črevá a poleptá sa mozog, tak mu dajte prečítať tento článok. Možno mu to pomôže pri návrate medzi normálnu spoločnosť. Pretože ak človek netrepe piate cez deviate, a vie presne, čo robí, tak je pre spoločnosť užitočnejší. A keď prestane hľadať satanov vo svojom okolí a zameria sa na svoje temné stránky, tak je tu aspoň slabá nádej, že ich aspoň začne po čase riešiť. Čo má aj z jeho pohľadu iba jeden, veľmi pozitívny koniec.

A akého cukrobijca máte vo svojom okolí Vy? Napíšte dole do komentárov, nech sa spoločne všetci na tom zasmejeme 🙂